Vlaams geld voor het Vanneuvillehuis

Op 20 maart 2017, over deze onderwerpen: Cultuur & erfgoed

N-VA Vlaams minister-president Geert Bourgeois maakt subsidies vrij voor de restauratie van het Vanneuvillehuis in Koksijde.

Het Vanneuvillehuis behoort tot de beschermde omgeving van het abdijmuseum, prachtig gelegen in de Noordduinen in de schaduw van de Zuidabdijmolen.

Cultureel ambassadeur en oud directeur van de Westhoekacademie en kunstenaar Walter Vilain groeide er op, en schonk een belangrijk deel van zijn oeuvre, bestemd om daar te worden tentoongesteld.

 

Na jarenlange voorbereiding van het dossier kan de renovatie opgestart worden, de geraamde kostprijs bedraagt ruim €400.000,

Vlaanderen neemt hiervan €243.884 voor zijn rekening.

N-va Schepen van cultuur Rita Gantois is zeer blij met de toekenning van deze restauratiepremie, we kunnen nu starten met de procedure voor aanbesteding, deze moet vervolgens de goedkeuring verkrijgen van Onroerend erfgoed.

Pas wanneer deze goedkeuring een feit is kunnen de uiteindelijke werken beginnen, maar dit is echt een positieve kentering in het dossier.

 

Ook oud-schepen Jan Loones is verheugd, dit dossier ligt hem nauw aan het hart!

Het Vanneuvillehuis kan eindelijk de volgende cultuurparel in onze gemeente worden, het bestuur, is dan ook onze minister-president, ook bevoegd voor onroerend erfgoed dankbaar voor zijn bijdrage aan dit dossier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is