Investeren in u

Op 8 november 2019

Politiek is keuzes maken, want een euro kan je maar één keer uitgeven. Investeren we in onverantwoorde prestigeprojecten, of investeren we in u als inwoner? De N-VA heeft een duidelijk antwoord klaar.

Onze prioriteiten?
1.
Als inwoner moet u in uw eigen gemeente kunnen blijven wonen en aan een betaalbare prijs een woning kunnen kopen. Wie een gemeente en een emeenschap wil vormen, moet de eigen inwoners steunen.

2. Lokale handelaars verdienen meer respect. Zij doen onze gemeente draaien, zorgen voor jobs en ambiance. De gemeente moet hun leven makkelijker maken, niet lastiger.

3. Koksijde-Oostduinkerke moet dé meest gezinsvriendelijke gemeente van de kust zijn. Waar jong, oud en iedereen ertussenin voluit kan leven en genieten. Tal van initiatieven zijn mogelijk, van speelpleintjes en een sterker jongerenbeleid tot acties tegen eenzaamheid en warme steun voor onze verenigingen.

Hoe wij dat alles concreet maken? Dat leest u in dit huis-aan-huisblad. De N-VA lanceerde dit jaar al 98 nieuwe voorstellen op de gemeenteraad. Daarmee zetten we de toon! 33 ervan kregen de steun van de meerderheid, 65 niet ...

Het ambitieniveau van ons gemeentebestuur moet omhoog. Open Vld en CD&V hebben de N-VA uit de meerderheid geduwd. Ze werken liever samen met de socialisten. Dat is hun goede recht, maar dan moeten ze ook bewijzen dat die keuze goed is voor onze gemeente.

2019 is helaas een verloren jaar geworden. Het gaat te traag, er moet meer gebeuren én er moeten andere keuzes worden gemaakt. Gelukkig komt het bestuur nu met een meerjarenplan, voorgesteld in de ‘Ronde van Koksijde’. Een goede zaak en niets te vroeg, een volledig jaar na de verkiezingen. Maar mag het alsjeblieft een ietsje meer zijn?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is