Straf nieuws! Danny Geryl kiest voor onze lijst ‘Samen Met Sander’!

Op 7 februari 2024

Straf nieuws! Danny Geryl kiest voor onze lijst ‘Samen Met Sander’!

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober vind je Danny Geryl als topkandidaat op de politieke lijst van Sander Loones. We strikten Danny voor een interview!

“Wat nieuwe ambiance in onze gemeente, daar doe ik het voor. Ik heb er zin in!”, lacht Danny. “Wie voor mij stemt, kiest voor een nieuw zwembad! Én extra steun voor onze brandweer! Met een goeie scheut liefde voor Koksijde Dorp erbovenop!”

Danny die de politiek ingaat. Da’s een verrassing!

Danny: “Eigenlijk niet. Ik help graag andere mensen. Dat heb ik mijn ganse leven gedaan als brandweerman, ambulancier en redder. En dat wil ik nu ook in de gemeenteraad doen. Ik zie onze gemeente zo graag, we wonen hier prachtig. Maar er zit nog meer in. We kunnen nog beter.”

Een rasechte Koksijdenaar die kiest voor ‘Samen Met Sander’.

“Absoluut. Ik ken Sander al jaren. Ooit trok hij baantjes bij mij in ’t zwembad, voor zijn reddersproef. Zo leerde hij trouwens zijn vrouw Ilse kennen. Ook zij stond redder op ’t strand. Of ik de cupido van Koksijde ben? (lacht) Niets mooier wanneer eigen inwoners elkaar vinden en hier kunnen blijven wonen. Ik steun Sander voluit als kandidaat-burgemeester. Een frisse dynamiek, met respect voor de ziel van onze gemeente, dat kunnen we hier zeer goed gebruiken.”

Waarom zouden de mensen op jou moeten stemmen?

“Na een volle carrière in onze gemeente, zie je veel passeren. (denkt na) Het is tijd dat we een paar duidelijke keuzes maken!”

Jij wil een nieuw zwembad in Koksijde dorp.

“Natuurlijk. Een prachtig zwembad, dat zou toch de allereerste prioriteit moeten zijn in elke kustgemeente! Dat zwembad moet er komen! Met meer zwembanen én met extra mogelijkheden voor onze sportclubs. Sport maakt gezond, het is onze grootste troef. Ook voor onze jonge gasten en meisjes. Extra mountainbike routes, schrijf dat ook maar op! Ik ben een fervent fietser.” (knipoogt)

Maar ook de brandweer vergeet je niet?

“Ik heb de gloriedagen gekend, toen de vrijwilligers nog stonden aan te schuiven. Daar moeten we naar terug. Engagement tonen voor uw gemeenschap, dat is toch prachtig. Ik denk dat onze gemeente daar nog meer duwtjes voor kan geven. Ook daarom moeten we wonen meer betaalbaar maken trouwens. Zodat onder andere ook onze brandweer dicht in de buurt woont en ze snel op de kazerne geraken.”

Je kiest ook voor een ‘vrijwilligerskorps’. Wat is dat juist?

“Dat bestaat al in andere gemeenten. Het gaat dan niet over vrijwilligers in verenigingen en bij gemeentelijke activiteiten. Maar wel specifiek over vrijwilligers die willen helpen bij nood- en crisissituaties. Denk bijvoorbeeld aan het helpen bij wateroverlast of bij hitte of na een stevige storm. Heel wat mensen willen helpen en ‘iets doen’. Door hen op te leiden in zo’n vrijwilligerskorps kunnen zij in tweede lijn onze hulpdiensten ondersteunen. Het bestaat al elders, waarom niet ook in onze gemeente! Je vindt er trouwens meer info over op www.kanikhelpen.be.”

Jij ziet het zitten!

“Wanneer ik me engageer, ga ik voluit. Met een nieuwe burgemeester Sander, een frisse wind en mooie plannen, wordt het nóg gezelliger wonen hier. Ambiance breng ik nu al met mijn accordeon, straks met jullie steun ook in de gemeenteraad!” (lacht)

Wie is Danny Geryl?

Danny (62) woont in Koksijde dorp, is gehuwd met Rita en is de vader van Brian, Brandon, Bradley en Bronwyn.

We kennen Danny allemaal als brandweerman-ambulancier (op pensioen).

Én als gewezen (hoofd)redder in ons Hoge Blekkerbad. Daar gaf hij ook 35 jaar zwemtraining aan meer dan 3.500 strandredders.

Zijn politieke prioriteiten:

Een nieuw zwembad in Koksijde dorp

Meer vrijwilligers aantrekken voor onze brandweer

Het oprichten van een vrijwilligerskorps dat kan helpen bij nood- en crisissituaties.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is